Nyheter

Byte av internetleverantör

Den 1a augusti kommer BRF Kvarnhjulets internetleverantör bytas från Telia till Bahnhof. Styrelsen har fattat det här beslutet eftersom det innebär en snabbare anslutning till ett lägre pris. På stämman dök det upp en del funderingar kring detta byte och den här artikeln ska försöka ge svar på alla frågor. En detaljerad beskrivning av bytet kan du hitta här.

Bakgrund

Varför byter vi bort från Telia?
Styrelsen försöker hela tiden se hur vi kan förbättra föreningen för alla boende. Under 2018 och 2019 tog vi in offerter från 7 konkurrenter till Telia och konstaterade att alla utom en var både billigare och erbjöd samtidigt 10 gånger snabbare hastighet.

Varför väljer vi Bahnhof?
Av alla leverantörer som vi frågade hade Bahnhof det bästa erbjudandet sett till pris, tjänster och deras fokus på personlig integritet och säkerhet online.

Vad är skillnaden mellan det vi har idag då?
Här är en jämförelse mellan dagens och Bahnhofs erbjudande.

Sammanfattningsvis så blir det både snabbare och vi sparar 600 kronor per hushåll och år. Alla lägenheter kommer att få en ny router och TV-box gratis. Det kommer dessutom även att ingå en VPN-tjänst som hjälper dig att skydda din integritet när du är online. För mer information om vad en VPN-tjänst är, se här för svenska och här för engelska.

Tidslinje

När byter vi?
1a augusti 2019

Vad händer nu?
Styrelsen pratar redan nu med Bahnhof och planerar tillsammans med dem det förarbete som behövs för nya kablar. Under sommaren kommer nya routrar och TV-boxar komma till styrelsen som kommer att börja delas ut till boende inför bytet.

Behöver jag göra något?
Om du inte har lagt till några TV-paket eller använder den fasta telefonen behöver du inte göra något. Se Frågor och Svar för mer information.

Frågor och svar

Vad händer om jag inte byter router före 1a augusti?
Din gamla router kommer fortsätta att fungera för internetanslutning. Om du använder din TV och telefon så kommer dessa inte att fungera förrän du bytt till den nya routern och TV-boxen.

Hur ska jag byta router och TV-box? Behöver jag göra något mer?
Inför sommaren så kommer det att läggas upp en guide på hemsidan om hur du gör bytet. Magne Von Sohlberg kommer även att hjälpa de som behöver på vissa utsatta tider. Om du behöver hjälp utöver detta kan hjälp begäras från Bahnhof för 495 till 890 kronor i timmen (495 kronor dagtid, och 890 kronor på kvällar och helger). 

Vad gör jag med den router och TV-box jag har idag?
Den gamla routern och TV-boxen kommer inte att användas längre, så du kan antingen behålla de om du vill eller göra dig av med dem.

Vad är det för router och TV-box vi kommer att byta till?
Routern är en Huawei DG8245w2 och TV-boxen är en Dilog DIP701. Båda dessa tillhör lägenhet, det är alltså ingenting som du äger själv.

Jag har lagt till TV-paket utöver det som ingår i avgiften. Behöver jag säga upp dessa?
Ja, om du har lagt till egna paket hos Telia måste du själv säga upp dessa.

Vilka kanaler kommer att ingå?
Sappa Mer är ett gruppavtal som bara bostadsrättsföreningar får tillgång till och finns inte på deras hemsida. Se den detaljerade beskrivningen för en lista över de kanaler som ingår.

Det finns kanaler som jag vill titta på men som inte finns med i Sappa Mer. Hur kan jag titta på dessa?
Sappa har många olika TV-paket, bland annat ett som heter Sappa Fem där du kan välja fem valfria kanaler från ett stort utbud. Läs mer på https://sappa.se/tv/kanalpaket

Kan jag titta på Sappa i min telefon eller padda?
Gruppavtal i Sappa är främst för din TV i hemmet. Sappa är medvetna om att det finns ett stort intresse att ha Sappa Play även inom gruppavtal. I dagsläget finns det bara en förening av alla Sappas kunder som har fått Sappa Play godkänt och utrullat hos de boende. I dagsläget kommer inte Sappa Play för paddor eller telefoner att ingå. Styrelsen kommer att uppdatera detta när mer information inkommer.

Kan jag behålla mitt telefonnummer?
Ja, och om du flyttar ditt telefonnummer innan sista oktober så är det gratis. Använd denna ansökningsblankett för att flytta ditt telefonnummer.

Jag ska flytta snart, får jag ta med mig router och TV-box?
Nej. På samma sätt som att till kyl och frys tillhör lägenheten så tillhör även router och TV-boxen lägenheten. Om du tar med dig dessa kommer du att få en faktura på kostnaden att ersätta utrustningen.

Jag känner mig lite osäker inför detta
Om du har några övriga frågor och funderingar får du gärna kontakta så ska vi hjälpa dig så gott vi kan!